Pretecho

Wat is een pretecho?

Een pretecho is een echo die niet medisch is. Een ontmoeting met je kind in de diverse ontwikkelingsfases is voor alle betrokkenen altijd een bijzonder moment. Het bewust beleven van de ontwikkeling van je kind in een informele omgeving staat bij ons centraal. Je kunt kiezen uit diverse soorten pretecho’s, afhankelijk van je wensen en je budget. Als je vaker wilt genieten kies je voor een van onze combipakketten. Je bent welkom als aanstaande ouders inclusief oudere broertje(s)of zusje(s). Het is altijd leuk om de echo thuis nog eens rustig  met enthousiaste familie/ vrienden te bekijken. Daarom bieden we tegen meerprijs een USB stick van de echo aan waarbij geluid en beeld worden opgenomen.

Wanneer mogelijk?

Bij ons ben je al vanaf 10 weken welkom voor het eerste visuele contact met je kind. Je kunt ervoor kiezen om vanaf 16 weken het geslacht van je kindje te weten. Wij laten je het geslacht graag LIVE zien omdat wij het belangrijk vinden dat ouders het echobeeld van het geslacht herkennen. Na de medische 20 wekenecho (SEO), die volgens strikte landelijke richtlijnen uitgevoerd wordt, bieden wij de exclusieve 4D HDlive echo in kleur aan. Een onvergetelijke echo voor aanstaande ouders en genodigden! De mooiste termijn hiervoor is tussen de 26 en 29 weken.

In goede handen

Het team van Echocentrum het Lichtpunt is betrokken bij de aanstaande ouders en neemt de tijd voor belangrijke momenten in je leven. Je kiest voor de combinatie van gekwalificeerde echoscopisten, hoogwaardige echo’s en een warme, persoonlijke benadering. Ons team van echoscopisten en telefonistes komt tegemoet aan je wensen en je wordt ontvangen in een prachtig pand in de historisch kern van Nuth. Bij binnenkomst ervaar je meteen de rust en ongedwongen, warme sfeer. We heten je van harte welkom!

4D HDLive echo ná de 20-weken echo

Je hebt de 20 wekenecho gehad en je volgt graag de verdere ontwikkeling van je kind. Daarvoor bieden we de exclusieve 4D HDlive echo in kleur aan. Deze echo toont een realistisch beeld met spectaculaire lichteffecten. Een aantal factoren zoals de ligging van het kind en de hoeveelheid vruchtwater spelen een rol bij het verkrijgen van de echobeelden. Een enkele keer is het door deze factoren niet mogelijk om mooie foto’s te maken. De echoscopiste bied je dan een nieuwe afspraak aan. Gelukkig slaagt 95% wel de eerste keer waardoor het een blijvende, onvergetelijke herinnering is voor aanstaande ouders! De mooiste termijn voor deze echo is tussen de 26 en 29 weken. Echocentrum het Lichtpunt biedt als eerste in Limburg deze kwalitatieve echo aan!

Ervaren echoscopisten 

Ons team van echoscopisten is speciaal opgeleid voor deze echo’s. De echoscopisten zijn vakkrachten die vele honderden echo’s per jaar uitvoeren. Echoscopiste Monique Bonné van Echocentrum het Lichtpunt is tevens al vele jaren als SEO-docente verbonden aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Zij stond aan de wieg van de ontwikkeling van de SEO-opleiding en traint ook andere instellingen.

Tarief

Er gelden voor de diverse pretecho’s verschillende tarieven en tegen een meerprijs wordt de echo op USB stick aangeboden. Bij ons tarievenoverzicht  link vind je de verschillende echo’s en opties nog eens duidelijk op een rijtje. Bij alle echo’s ontvang je meerdere gratis foto’s. Een pretecho wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Gedurende je zwangerschap heb je recht op één medische 13 weken- en één 20 wekenecho. De 13 weken- en 20 wekenecho bij Echocentrum het Lichtpunt worden volledig vergoed. Heb je vragen over deze vergoeding? Neem dan contact met ons op.

Wie neem ik mee?

Je komt naar een pretecho met je partner of als deze er niet is of kan, met één andere genodigde. Wil je grootouders of andere ook mee laten genieten, kies dan voor een usb opname.

Bij de pretecho’s en 4D HDLive echo’s zijn tevens broertjes en zusjes van harte welkom. Een pretecho is een bijzondere beleving. Hier wil je optimaal van genieten.

Bij de medische echo (13 weken- 20 wekenecho) is het niet toegestaan om kinderen mee te nemen.