Ontmoet het team

De mensen achter Echocentrum het Lichtpunt

Werken vanuit mijn hart met aanstaande ouders en hun ongeboren kind is mijn persoonlijke passie. Ik word ondersteund door een prachtig team waar ik zeer trots op ben. ‘Samen zijn we sterk’ is dan ook niet voor niets mijn motto! In 1998 ben ik gestart aan de post-HBO basis echo-opleiding. Hierna volgden meerdere specialisaties, waaronder de 20 wekenecho opleiding. Om ook commerciële ervaring op te doen heb ik een aantal jaren echografie apparatuur verkocht. In 2005 heb ik beide ervaringen gecombineerd en ben ik Echocentrum het Lichtpunt gestart.

Monique

Echoscopiste

Als echoscopiste vind ik het een eer om samen met aanstaande ouders speciale momenten met hun ongeboren kindje te beleven.Ongeveer 10 jaar geleden besloot ik het roer om te gooien. Ik ben op mijn 46ste begonnen aan de post-HBO opleiding basis echoscopie. Ik had het geluk dat ik onder de vleugels van Monique bij echocentrum het Lichtpunt mocht beginnen. Na de basis en vele studie- en echo-uren wilde ik verder. Monique bood me de unieke kans om ook de opleiding voor de medische 20 weken echo te volgen. Inmiddels met ruime ervaring en honderden echo’s op de teller voel ik mij als een vis in het water.

Asta

Echoscopiste

Al vanaf mijn jonge jaren wist ik dat ik in de zorg zou gaan werken. In 2010 ben ik afgestudeerd als verloskundige en in 2018 ben ik me verder gaan specialiseren tot echoscopiste. Vanaf april 2022 ben ik werkzaam als echoscopiste bij het Lichtpunt om het team te versterken voor de medische echo’s. Al vroeg in de zwangerschap kunnen kijken naar de gezondheid van het ongeboren kindje is uniek. Vol passie neem ik jullie dan ook graag mee in de medische wereld van de 13 en 20 weken echo.

Sharon

Echoscopiste

Ik ben Liesbeth en werkzaam als praktijkondersteuner bij het echocentrum.
Mijn zoon is reeds volwassen en als ik vergelijk wat toen en nu mogelijks is rondom zwangerschap en prenatale zorg, blijf ik mij verbazen over alle mogelijkheden. Wat een prachtige beelden en technieken zijn er om tijdens je zwangerschap je kindje te “ontmoeten”. Je kunt bij ons met 13 weken en 20 weken informatie over de gezondheid en de groei van je kindje krijgen. Fijn om te weten!
Als diëtiste en voedingskundige van opleiding, is het voor mij een superleuke uitdaging om nu werkzaam te zijn in de geboortezorg.
Ik ben heel blij met de kans die Monique mij heeft geboden en werk met heel veel enthousiasme en voldoening nu bij Het Lichtpunt.

Liesbeth

Praktijkondersteuner

Tijdens de zwangerschap van mijn zoon zag ik al wat een mooi beroep het is om echo’s te maken en ouders bij te staan tijdens een mooie maar ook spannende periode in hun leven. Het heeft iets magisch om al die prachtige kindjes in de buik van hun moeder te zien. Het is bijzonder hoe mooi de kwaliteit is van de beelden en hoeveel je kunt zien van een ongeboren kindje.
Met mijn achtergrond als gezondheidswetenschapper vind ik het een voorrecht dat ik mijn kennis mag gebruiken binnen de geboortezorg.
Ik sta voor jullie klaar om jullie vragen te beantwoorden, informatie te geven en afspraken te plannen. Ik heet jullie van harte welkom bij het echocentrum!

Simone

Praktijkondersteuner