Voorwaarden

Voorwaarden met betrekking tot de pretecho’s bij Echocentrum het Lichtpunt

Op elk contact, elke dienst of verrichting van Echocentrum het Lichtpunt omtrent de pretecho zijn de onderstaande voorwaarden van toepassing.

Van cliënten wordt verondersteld dat zij kennis hebben genomen en akkoord zijn gegaan met deze voorwaarden.

Gediplomeerde echografisten

Het onderzoek zal uitsluitend door een gediplomeerd echografist (Fontys hoge school Eindhoven, post HBO echografie of soortgelijke opleiding) uitgevoerd worden. Onze echoscopiste Monique Bonné is als docent medische echoscopie (SEO) al vele jaren verbonden aan Fontys Hoge School. Zij stond aan de wieg van de ontwikkeling van de SEO-opleiding en traint ook mensen en andere instellingen.

De afspraak

Om het onderzoek in alle rust te laten verlopen, werken we op afspraak. We zijn iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur bereikbaar voor het maken van afspraken. Echo’s kunnen ook ’s avonds of in het weekend plaatsvinden.

Je ontvangt tenminste twee weken vóór de afspraak een schriftelijke bevestiging. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan kunnen we je afspraak tot 24 uur voor de afspraak voor je verzetten naar een ander tijdstip.

Annulering door de cliënt dient minimaal 48 uur voor het tijdstip van aanvang van de echo plaats te vinden. Bij niet tijdig annuleren, wordt de echo alsnog in rekening gebracht.

Je bent van harte welkom naast jezelf en je partner met 4 extra genodigden tijdens de echo.

Echografie

Na vele jaren van medisch wetenschappelijk onderzoek zijn, tot op heden, geen nadelige gevolgen voor moeder en ongeboren kind bekend door het gebruik van echografische apparatuur met betrekking tot de zwangerschap.

Het geslacht van de baby kan niet met 100% zekerheid worden vastgesteld.

Echocentrum het Lichtpunt is zeer begaan met de gezondheid van je ongeboren kindje.

Een pretecho bij Echocentrum het Lichtpunt is een echo op eigen verzoek en op niet medische gronden. Deze echo wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar. Je bepaalt zelf en op welk moment je voor een pretecho kiest. Onze telefonistes kunnen je helpen met het maken van een keuze.

Je ontvangt geen medische beoordeling. Garanties over gezondheid zijn met (pret)echoscopie niet af te geven. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Echocentrum het Lichtpunt kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het missen of niet geven van een diagnose.

Echocentrum het Lichtpunt stelt zich niet aansprakelijk voor schade en/of letsel toegebracht aan cliënten of derden, ook niet met betrekking tot financiële dervingen.

Je bent vanaf 10 weken welkom voor het eerste visuele contact met je kind. Je kunt ervoor kiezen om vanaf 16 weken het geslacht van je kindje te weten. Wij laten je het geslacht graag LIVE zien omdat wij het belangrijk vinden dat ouders het echobeeld van het geslacht herkennen. Na de medische 20 wekenecho (SEO), die volgens strikte landelijke richtlijnen uitgevoerd wordt, bieden wij de exclusieve 4D HDlive echo in kleur aan. Een onvergetelijke echo voor aanstaande ouders en genodigden! De mooiste termijn hiervoor is tussen de 26 en 29 weken.

Een echo is een momentopname, het uiteindelijke resultaat is ondermeer van de ligging en de beweeglijkheid van de baby afhankelijk, hierdoor kunnen geen garanties gegeven worden over de beeldvorming. De combinatie van gediplomeerd personeel met hoogwaardige apparatuur waarborgt een optimaal resultaat. Er kunnen geen restituties van gelden plaatsvinden.

Opnames

Je kunt ervoor kiezen om je echo op USB te laten opnemen. Kosten van USB en/of avond/weekendtoeslag worden niet vergoed en dienen na afloop contant of via pinautomaat voldaan te worden. Het is niet toegestaan privé video-opnames te maken tijdens de echografie.

Een opname geldt onder geen enkel beding als alternatief of vervangend medium voor medische diagnostiek. Ondanks dat we de USB opname met de groots mogelijke zorg behandelen, kan het soms voorkomen dat het geluid en/of een deel van de echobeelden niet goed zijn overgekomen op de USB. We vragen je begrip hiervoor. Er kan geen restitutie van tijd (echobeelden) of geld plaatsvinden.

Algemeen

We horen graag van je wat je mening over Echocentrum het Lichtpunt is.